Tjänster

Reparationer
Service
Diagnostik
Däcktjänster
Besiktning

I vår bilverkstad reparerar vi i princip alla bilmärken, nya som gamla. Bland annat Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, Volvo, Mercedes-Benz, BMW, Opel, KIA, Ford, Peugeot, Hyundai, Toyota, Citroën, Renault, Fiat, Mazda m.fl.

Dom flesta reparationer är t.ex. byte av hjullager, kamremsbyte, kopplingsbyte, bromssystem, stötdämpare, bränslepump, Bromsklossar, bromsskivor, avgassystem, turbobyte, motorbyte etc. Vi försöker alltid i första hand reparera men ibland tvingas vi byta ut delar. När det sker är det naturligtvis enbart med reservdelar enligt biltillverkarens rekommendationer.

Vad är en bilservice?

Vid en bilservice kontrolleras olika slitagekritiska komponenter i din bil. Arbetet som utförs varierar med bilmodell, bilens ålder och antal körda mil. Vad som gäller för just din bil tar vi direkt reda på när du kontaktar oss. Vi följer det protokoll som tillverkaren tagit fram för att din bil skall fortsätta fungera på ett optimalt sätt. I bilens servicehandbok ser du vilka intervall som rekommenderas för din bil. Kör du en nyare bil talar också bilen om för dig när det är dags. Det är viktigt att tänka på att inte bara utgå ifrån milintervallet om man inte kör så långa sträckor. Då bör man ändå serva bilen varje år för att motoroljans egenskaper försämras med tiden. Kör man många korta sträckor ska motoroljan bytas minst en gång om året.

Hos oss får du alltid kvalitetsservice. Regelbunden bilservice förlänger din bils livslängd, lägre bränslekostnader och säkrare körning. Det bästa för bilen är att göra en service inför vintern och sommaren eller innan du ger dig ut på en långresa. Vi utför service på alla bilmärken. Vi använder oss självklart av arbetsverktyg och produkter av toppkvalitet för bästa resultat. Boka service eller gör en serviceförfrågan direkt online. I rutan högst upp till höger (BOKA TID).

Vi på Kungsgatans Bilservice AB kan erbjuda snabb diagnostik och felsökning av bilens elsystem och elektronik. Med vår kunskap kan vi åtgärda även till synes ”omöjliga” fel. Vi använder oss av världsledande diagnostikverktyg så som Bosch och Autocom för att hjälpa dig på bästa sätt. Med hjälp av dessa verktyg scannas bilens information och berörda fordonskomponenter kontrolleras. Du får en felrapport och en offert för eventuell reparationsåtgärd.

När är det dags?
En felsökning gör man när bilen inte uppträder som förväntat. När din bil till exempel stannar, eller inte startar som den brukar. Det kan vara mer eller mindre avancerade fel och anledningarna till felen kan vara av olika svårighetsgrad.

Hos oss får du hjälp med däckskifte, hjulbalansering, däckreparationer, samt omläggning utav nya däck.

Däckskifte
Hjulbalansering
Däckreparationer
Däckomläggning


Däck Prislista
Skifte kompletta hjul på lyft (personbil)
Per/4st från 250 kr

Skifte kompletta hjul på lyft (större SUV och lätt lastbilar)
Per/4st från 350 kr

Skifte kompletta hjul större SUV och lätt lastbilar (domkraft)
Per/4st från 450kr

Monteringskostnad för lösa däck (4st hjul)
13″-15″ Av-montering/på-montering/balans/nya ventiler/skifte på bilen 650 kr
16″-18″ Av-montering/på-montering/balans/nya ventiler/skifte på bilen från 750 kr
19″ Av-montering/på-montering/balans/nya ventiler/skifte på bilen från 850 kr

Montering av däck på fälg 12”-15” – utan skifte på bilen
Per/st 175 kr
Per/4st 600 kr

Montering av däck på fälg 16”-18” – utan skifte på bilen
Per/st 200 kr
Per/4st 700 kr

Montering av däck på fälg 19” – utan skifte på bilen
Per/st 225 kr
Per/4st 800 kr

Balansering plåtfälg/aluminiumfälg
(4 st hjul)
13″-16″ 400 kr
17″-19″ 600 kr
20″-23″ 800 kr
(styckvis)
13″-16″ 100:-
17″-19″ 125:-
20″-23″ 150:-

Punktering lagning (löst hjul)
Per/st från 250 kr

Punktering lagning (dem/mont på bil)
Per/st från 300 kr

Borttagning av låsbultar
(beroende på materialåtgång)
Per/st från 125 kr
Per/4st från 500 kr

*Inkl. moms, med reservation för prisändringar.

Fick du en tvåa på besiktningen?
Allt du behöver göra är att ta med dig besiktningsprotokollet till vår verkstad så fixar vi resten. Efter att vi åtgärdat alla anmärkningar på bilen så hör vi av oss så fort du får hämta ut bilen. Bilen bör bli godkänd på besiktningen utan anmärkning efter vi åtgärdat felen.

Innan besiktning
Om du vill undvika onödiga extra utgifter som en ombesiktning för med sig, så kan vi kontrollera bilen innan du besiktar den. Till ett rimligt pris så kan vi åtgärda tänkbara anmärkningar så du slipper strul på besiktningen. Du bör inte oroa dig för anmärkningar vid besiktningen men vi reserverar oss för eventuella fel som kan tyvärr uppstå. Självklart gör vi alltid vårt yttersta för att du som kund ska slippa en ombesiktning.