När servade du din automat – eller Manuellåda senast?

Vi utför service på din bils växellåda vare sig det automat – eller manuellåda. Vår absoluta målsättning är att du ska känna trygghet när du anlitar oss för service av din bil. Vi följer biltillverkarens rekommendationer samt använder reservdelar som motsvarar originalkvalitet.

Automatlådor:
I automatlådor finns ca 10L olja (ATF) och den slits när bilen används.
Oljan består av flera olika tillsatser som var och en har olika uppgifter. I takt med att tillsatserna förbrukas tappar oljan funktioner med sämre komfort och sämre hållbarhet som följd. Värme är oljans värsta fiende och värme bildas t.ex. när du drar tunga släp, accelererar snabbt eller kör upp för en backe. Är du osäker på oljans skick? Kontakta oss så hjälper vi dig. Om oljan börjar bli sliten så är det en god investering att byta oljan. Rekommendationer för oljebyte för automatlådor 6 – 80 000 km intervall. Automatiska lådor av DSG- / DCT-typ rekommenderas vid ca 60 000 km mellanrum.

Manuella växellådor:
I manuella växellådor finns ca 2L olja (MTF) och den slits också vid användning. Den är inte riktigt lika central som i automatlådor, men om bilen körs ofta med tung last eller drar släpvagn så förbrukas den. Att byta olja i en manuell växellåda kostar betydligt mindre än att byta i en automatlåda. Rekommendationer för oljebyte för manuella växellådor 8 – 10 0000 km intervall.

Vill ni veta mer om tjänsten? Kontakta oss för kostnadsfri offert! Konkurrenskraftiga priser & kostnadsförslag inom 24 timmar. Du kan även klicka här för att fylla i bokningsformuläret.

kostnadsförslag för vissa fordon.
i priset ingår Växellådsolja, växellådsfilter & arbete.
VW Caddy 1.9 TDI AUT – 3116kr.
VW Passat CC 2.0 TDI 177HK 4WD AUTO – 3803kr (Haldexolja inräknad)
VW Golf 2.0 TDI 150 HK DSG AUTO – 3116kr
Volvo V60 D4 114HK AUT – 3256kr.
Volvo V70 D5 185HK AUT – 3380kr

*Inkl. moms, med reservation för prisändringar.